top of page
  • Céline

WHAT (not) TO DO ON A ROADTRIP

Bijgewerkt op: 2 mei 2020


BASIC ROADTRIP RULES

LESS BASIC ROADTRIP RULES

- geen portefeuille in de achterzak

Als je gaat zitten met een portefeuille in je achterzak dan krijg je een onnatuurlijke houding van je rug en bekken. Je krijgt hierdoor ook spierspanning in je rug en bilspieren, het kan er zelfs voor zorgen dat de zenuwen die door je bilspieren lopen geïrriteerd geraken.

Foto: http://185.be/no-creditcarditis-on-my-holiday/

- Een goede houding achter het stuur

Zit rechtop, zorg ervoor dat je bekken rechtop blijft. Zak dus niet door.

De hoek tussen je rug en je bovenbenen moet ongeveer 90° bedragen.

Zet je stoel zo dat je armen en benen ontspannen zijn aan je stuur en pedalen.

- Rij niet te lang aan 1 stuk door

De regel, stop elke 2 uur eventjes geld niet enkel om niet achter het stuur in slaap te vallen. Als je te lang in dezelfde houding zit gaan ook je spieren verkrampen.

Gebruik de plaspauzes dus ook om even een klein wandelingetje te maken, zet bv je auto net ietsje verder weg van de wc's.

- Hydrateer & eet gezond

Genoeg water drinken is altijd belangrijk!!!

Als je niet graag gewoon water lust kan je altijd opteren voor water met een smaakje. Dit kan je makkelijk zelf doen door thuis een schijfje citroen, - appelsien of - komkommer en/of een blaadje munt mee in je flesje te doen.

Onderweg is het altijd beter om te kiezen voor een flesje water met citroensmaak ipv een blikje cola.

Vermijd snelle suikers. Deze worden snel opgenomen en zorgen ervoor dat je eventjes goed wakker bent, maar ze geven ook veel sneller een nieuw dipje waardoor je je weer moe gaat voelen.

Eet ook niet te zwaar voor je moet rijden, zwaar (en vaak ook vettig) eten zorgt ervoor dat je na de maaltijd moe wordt. Het zogenoemde 'post-prandiale dipje'. Al je energie gaat dan naar je spijsvertering waardoor je je minder kan concentreren op de baan.

HAVE A SAFE TRIP !!

95 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page