top of page
  • Foto van schrijverCéline Van Ballart

Preventief naar de osteopaat.

Bijgewerkt op: 2 mei 2020


Net zoals iedereen (half)jaarlijks op controle gaat bij de tandarts, zou ook iedereen best een of twee maal per jaar eens langs de osteopaat gaan. Nu hoor ik jullie al denken, waarom? Ik heb helemaal nergens last van!

Preventief naar de osteopaat gaan helpt met het voorkomen van onder andere een plotse lumbago, stijve nek of sportblessure. Door op tijd eens bij een osteopaat langs te gaan kan deze bepaalde bewegingsbeperkingen in het lichaam tijdig opsporen vooraleer deze echte klachten gaan geven. Zo kunnen we dus voorkomen dat je een paar weken of maanden later ineens 'out' bent voor een aantal dagen of weken, het bespaart je dus zowel een hoop pijn als tijd.

Er zijn een aantal doelgroepen die extra baat hebben bij een preventieve check-up, namelijk:

  • zwangere vrouwen: krijgt het lichaam voldoende de kans zich aan te passen aan de veranderingen?

  • net bevallen vrouwen: het nakijken van rug en bekken opdat deze weer terug juist normaliseren

  • baby'tjes vanaf 4weken: nakijken van de schedel en de wervelkolom om te kijken of hier nergens geen bewegingsbeperkingen zijn die de ontwikkeling eventueel bemoeilijken

  • kinderen die orthodontie ondergaan: vaak kan osteopathie helpen om het gewenste resultaat vlotter te bereiken

  • sporters in aanloop naar een wedstrijd: heb je binnenkort een wedstrijd op de planning staan (bv: een halve marathon), dan kan een preventieve behandeling de kans op blessures tijdens de training verminderen

Preventief naar de osteopaat om u gezondheid te verbeteren, het is dus wel eens iets om over na te denken :)

Indien je heerrond nog vragen hebt, aarzel dan zeker niet om vrijblijvend eens contact op te nemen. Wij staan altijd klaar voor jullie!

147 weergaven0 opmerkingen
bottom of page