top of page
  • Foto van schrijverCéline Van Ballart

Algemene Veiligheidsverklaring

Bijgewerkt op: 2 mei 2020


ALGEMENE VEILIGHEIDSVERKLARING

In onze osteopathiepraktijk nemen wij de veiligheid van de persoonlijke gegevens die we verzamelen, in het bijzonder omtrent uw gezondheid, zeer ernstig. Wij namen maatregelen en acties om uw gegevens te beveiligen en alzo te beantwoorden aan de GDPR richtlijnen.

De toegang tot de plaats waar wij uw gegevens bewaren, is beveiligd: de plaats wordt afgesloten en enkel personen met wie onze patiënten in contact komen, hebben toegang tot de dossiers, dit wil zeggen:

  • de therapeuten

  • eventueel een stagiair, indien u hier vooraf toestemming toe gaf.

Onze medewerkers zijn gebonden door een vertrouwelijkheidsclausule. De therapeuten respecteren de deontologische code en het medisch beroepsgeheim.

Betreffende de geïnformatiseerde dossiers, om te verzekeren dat een gebruiker enkel gegevens kan zien die hij nodig heeft, beschikt die over een eigen identificatie met paswoord.

De wifi aansluiting van de computers is beschermd door een paswoord. De computers zijn uitgerust met een firewall en een antivirus programma. De updates van de systemen worden bijgewerkt om de veiligheid te garanderen. Controle van de systemen wordt regelmatig uitgevoerd.

Het informatica programma dat ons toelaat de gegevens te verwerken is conform de wetgeving, met name betreffende de opslag van gegevens.

Het noteren van de toegang van de gebruikers, laat identificatie van zij die gegevens opvragen toe en het moment waarop.

Er is een procedure uitgeschreven voor in geval van schending van gegevens gebruik (zie bijlage ‘gegevens lek’)

U kan ons uiteraard op elk ogenblik contacteren indien u een persoonlijke uitleg wenst over de manier waarop we waken over uw vertrouwelijkheid en veiligheid.

13 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Website disclaimer & privacy conform GDPR

Deze website is eigendom van Kine & Osteo Van Ballart Contactgegevens: Céline Van Ballart Adres maatschappelijk zetel: Boerendijk 56, 2180 Ekeren Telefoon: 0474362768 E-mail: osteopathie.vanballart@gm

Algemeen Privacybeleid

Model van algemeen Privacybeleid Deze model moet in uw praktijk (op aanvraag) en op uw website beschikbaar zijn. Céline Van Ballart neemt uw rechten bij gegevensverwerking ernstig. In deze verklaring

bottom of page