top of page
  • Foto van schrijverCéline Van Ballart

Meer terugbetaald krijgen voor osteopathie? Dat kan!

Bijgewerkt op: 4 aug. 2020


Osteopathische behandelingen worden door het ziekenfonds terugbetaald in het kader van de aanvullende verzekering.

Patiënten komen alleen in aanmerking voor terugbetaling als de behandeling gebeurt door een osteopaat die door de mutualiteiten wordt erkend en die geregistreerd is bij het ministerie van Volksgezondheid, deze lijst vind u hier, indien u osteopaat aan deze eisen voldoet zal hij u op het einde van de behandeling een attest osteopathie overhandigen.

Dit attest kan u dan binnenbrengen bij uw ziekenfonds.

De terugbetaling is ongeveer 10€ per consultatie, met een minimum van vijf en een maximum van tien consultaties per kalenderjaar. Het bedrag en aantal tussenkomsten kan wat verschillen per ziekenfonds.

Sinds kort zijn er een aantal ziekenfondsen waarbij je NOG meer terugbetaald krijgt. Goed nieuws dus!

Welke zijn dit? En aan welke voorwaarden moet je voldoen?

Partena Ziekenfonds: medicalia

De verzekering Medicalia betaalt 75% van de kosten terug voor de alternatieve behandelingen homeopathie, osteopathie, chiropraxie en acupunctuur. Je kunt tot 600 euro per verzekerde en per aansluitingsjaar terugbetaald krijgen.

De voorwaarden:

- je bent in orde met de verzekering medicalia

- de verstrekker is terug te vinden op de lijst met erkende zorgverstrekkers, deze kan je hier raadplegen.

- Je vraagt aan de verstrekker om de tegemoetkomingsaanvraag in te vullen, deze bezorg je dan aan Partena samen met het originele betaalbewijs.

OZ: medicalia

De verzekering Medicalia zorgt ervoor dat je voor osteopathie, chiropraxie en acupunctuur 75 % terugbetaald krijgt van het betaalde bedrag. Dat is het bedrag na de tegemoetkoming van het aanvullend voordeel. Per aansluitingsjaar kan je maximaal € 600 terugkrijgen bovenop het aanvullend voordeel.

De voorwaarden:

- je moet in orde zijn met de bijdragen van de aanvullende diensten

- de behandeling moet gebeuren bij een verstrekker die op de lijst staat van erkende osteopaten, deze lijst kan je hier controleren.

Meer info: www.OZ.be

Mocht u weet hebben van nog andere verzekeringen die een verhoogde terugbetaling aanbieden voor osteopathie, twijfel dan niet en laat het ons weten! Zo kunnen wij anderen hier ook van op de hoogte brengen.

2.859 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page